Hotel w Krotoszynie

Szkolenia baristyczne I i II stopnia – Rumia 2020

Przygotowanie kawy to… SZTUKA!

Nasza żeńska załoga miała okazję brać udział w szkoleniach baristycznych I i II stopnia w Akademia Kawy i Herbaty J.J. Darboven na Kaszubach, a dokładniej w imperium kawowym J.J. Darboven w Rumii.

Trenerze Darku – DZIĘKUJEMY za czas i cierpliwość!

Pierwsza, teoretyczna część szkolenia dotyczyła poznania drogi od ziarenka kawy do filiżanki tegoż aromatycznego napoju. Uczestniczki szkolenia poznały zasady pracy z ekspresem ciśnieniowym, młynkiem żarnowym.

Część praktyczna szkolenia I stopnia polegała na obsłudze ekspresów, zaparzanie perfekcyjnego, włoskiego espresso, cappuccino, caffe latte, prawidłowym spienianiu mleka oraz poznanie umiejętności zastosowania specjalnych sosów do dekoracji kaw.

Szkolenie II stopnia polegała na przelaniu hektolitrów kawy i mleka!

Taak! Działooo się! Tworzyły się prawdziwe wzory na cremie kawy.

To szkolenie miało na celu przedstawienie techniki “free pour”, czyli tzw. wzory “lane z ręki”.

Zobaczcie sami! 🙂

☕️❤️☕️❤️☕️❤️☕️❤️☕️❤️☕️❤️☕️❤️☕️❤️☕️❤️☕️❤️☕️❤️☕️❤️

#latteart #szkolenie #szkolimysię #szkoleniebaristyczne #rozeta #tulipan #serce #łabędź #darboven #akademiadarbovena #barista #pod_szyszkami_krotoszyn #szkolenielatteart #kawatopodstawa #czasnakawę #kawazwzorem

Komentowanie wyłączone.

Post Navigation