Hotel w Krotoszynie

Lunch: 21-25.09.2020

Lunch: 14-18.09.2020

LUNCH: 07-11.09.2020

Nowość od Szefa Kuchni!

Dzień dobry w ten pochmurny czwartek! ?☔️?
Meldujemy, że znów coś dla Was mamy specjalnego!

Sandacz na czarnej soczewicy, w towarzystwie fasolki szparagowej! ?‍??

Zapraszamy od dziś! Nie dajcie się prosić! ???

Czekamy na Was i życzymy dobrego dnia! 😀

#fish #sandacznatalerzu #gotujemy #szefkuchnipoleca #fishday 

#beluga #czarnasoczewica #wegańskikawior #fasolkaszparagowa

 #sezonnafasolkę #jestpysznie #pod_szyszkami_krotoszyn

Lunch: 31.08-04.09.2020r.

Zestawy lunchowe!

Nowość od SZEFA KUCHNI!

Kochani!
Lubimy eksperymentować i lubimy WAS zaskakiwać! ???

Kolejna nowość! Dostępna już od soboty! ?‍??‍??‍?

Przedstawiamy dwa nowe dania ze specjalnie wyselekcjonowanej wołowiny, wywodzącej się aż ze Szkocji.
Rasa bydła, o której wspominamy to szkocka rasa wyżynna (nazwa angielska Highland cattle) jest starą szkocką rasą bydła, cechującą się długimi rogami (nawet do 1,5 m) i kudłatą sierścią, oraz długą grzywką zasłaniającą oczy. Powstała w wyniku krzyżówki dwóch ras, czarnej i rudej.

Mięso pozyskiwane ze zwierząt rasy Highland charakteryzuje się wyjątkowymi walorami kulinarnymi:
– jest soczyste,
– marmurkowate, a dodatkowo posiada niską zawartością cholesterolu,
– ich mięso jest chudsze, niż tradycyjna wołowina.

ℹ️ℹ️ℹ️ Ciekawostka:
Na Wyspach Brytyjskich własne stado bydła rasy Highland posiada rodzina królewska. Stado wypasane jest przy letniej rezydencji Windsorów – zamku Balmoral.

My natomiast przygotowaliśmy dla WAS dwie potrawy, które już w ten weekend będziecie mogli spróbować i podzielić się opinią z nami ‼️✏️?

Pierwsza z nich to ZRAZY ZAWIJANE, OTULONE BOCZKIEM W SOSIE WŁASNYM!

Druga – GULASZ “HIGHLAND”!

Kto już chętny? Kto próbuje?
ZAPRASZAMY! 🙂
#szkockiejadło #highlandcattle #smakujemy #pod_szyszkami_krotoszyn

 #eksperymentujemy #wołowina #szefkuchnipoleca #gulaszzwołowiny 

#zrazywołowe #szkockatradycja

Festiwal Kuchni Myśliwskiej!

Kochani Goście!
(…) Kiedy swego czasu, goły las nastaje,
Święty Hubert z lasu cały obiad daje…”
???????????????
Mamy dla Was coś specjalnego!
Chcecie z nami poświętować⁉️???

Już we wrześniu zapraszamy serdecznie
na FESTIWAL KUCHNI MYŚLIWSKIEJ! ??‍??‍?
Na festiwalowej scenie smaku w roli głównej nie kto inny jak – KUCHNIA MYŚLIWSKA!

Zapraszamy nie tylko myśliwych, ale również sympatyków tej dziedziny, którzy dopiero poznawają kulturę łowiecką.

Kochani! Będzie się działo!
Zapraszamy już dziś! ???

Więcej szczegółów na zdjęciu lub bezpośrednio u nas
pod tel. 62 722 70 00 lub 500-283-447.

Bądź w tym dniu z nami i biesiaduj po myśliwsku!

Darz Bór! ???

#darylasu #myślistwo #łowiectwo #dziczyzna #dziknatalerzu

 #jeleńnatalerzu #pod_szyszkami_krotoszyn #darzbór 

#festiwalkuchnimyśliwskiej #festiwalsmaku #tradycjapolska

 #dziczyznanatalerzu #jestpysznie

Nowości letnie!

Kochani! ??????
Lato w pełni, co widać i… czuć w naszej kuchni! ?‍??‍??‍?
Korzystając z wszystkich dobrodziejstw tej pory roku, przygotowaliśmy znowu dwie nowości Szefa Kuchni ‼️

???????????????????

Dla wielbicieli selera naciowego mamy dobrą wiadomość!
Od dziś polecamy zupę – Krem z selera naciowego, wzbogaconego chipsem boczku! ???????

Hmm… brzmi nieźle! a jeszcze lepiej smakuje! ???

Przekonajcie się sami! ??❤️

??? Dla łasuchów również nowość w deserach!
Taaak! Popatrzcie na to słodkie cudo! ?
??? Tartaletka z kremem mascarpone i owocami sezonowymi. To połączenie nie mogło się nie udać! ???

Letnia mieszanka smaków, a zarazem smakowita podróż, w którą chcemy Was porwać już dziś!

Kto chętny⁉️?

#jestpysznie #latowpełni #pod_szyszkami_krotoszyn #restaurant #szefkuchnipoleca 

#tartaletkazowocami #zupakrem #selernaciowy #sezonletni 

#summer #timetolunch #deser #kulinarnefantazje

Szkolenia baristyczne I i II stopnia – Rumia 2020

Przygotowanie kawy to… SZTUKA!

Nasza żeńska załoga miała okazję brać udział w szkoleniach baristycznych I i II stopnia w Akademia Kawy i Herbaty J.J. Darboven na Kaszubach, a dokładniej w imperium kawowym J.J. Darboven w Rumii.

Trenerze Darku – DZIĘKUJEMY za czas i cierpliwość!

Pierwsza, teoretyczna część szkolenia dotyczyła poznania drogi od ziarenka kawy do filiżanki tegoż aromatycznego napoju. Uczestniczki szkolenia poznały zasady pracy z ekspresem ciśnieniowym, młynkiem żarnowym.

Część praktyczna szkolenia I stopnia polegała na obsłudze ekspresów, zaparzanie perfekcyjnego, włoskiego espresso, cappuccino, caffe latte, prawidłowym spienianiu mleka oraz poznanie umiejętności zastosowania specjalnych sosów do dekoracji kaw.

Szkolenie II stopnia polegała na przelaniu hektolitrów kawy i mleka!

Taak! Działooo się! Tworzyły się prawdziwe wzory na cremie kawy.

To szkolenie miało na celu przedstawienie techniki “free pour”, czyli tzw. wzory “lane z ręki”.

Zobaczcie sami! 🙂

☕️❤️☕️❤️☕️❤️☕️❤️☕️❤️☕️❤️☕️❤️☕️❤️☕️❤️☕️❤️☕️❤️☕️❤️

#latteart #szkolenie #szkolimysię #szkoleniebaristyczne #rozeta #tulipan #serce #łabędź #darboven #akademiadarbovena #barista #pod_szyszkami_krotoszyn #szkolenielatteart #kawatopodstawa #czasnakawę #kawazwzorem