Hotel w Krotoszynie

Nowość od SZEFA KUCHNI!

Kochani!
Lubimy eksperymentować i lubimy WAS zaskakiwać! ???

Kolejna nowość! Dostępna już od soboty! ?‍??‍??‍?

Przedstawiamy dwa nowe dania ze specjalnie wyselekcjonowanej wołowiny, wywodzącej się aż ze Szkocji.
Rasa bydła, o której wspominamy to szkocka rasa wyżynna (nazwa angielska Highland cattle) jest starą szkocką rasą bydła, cechującą się długimi rogami (nawet do 1,5 m) i kudłatą sierścią, oraz długą grzywką zasłaniającą oczy. Powstała w wyniku krzyżówki dwóch ras, czarnej i rudej.

Mięso pozyskiwane ze zwierząt rasy Highland charakteryzuje się wyjątkowymi walorami kulinarnymi:
– jest soczyste,
– marmurkowate, a dodatkowo posiada niską zawartością cholesterolu,
– ich mięso jest chudsze, niż tradycyjna wołowina.

ℹ️ℹ️ℹ️ Ciekawostka:
Na Wyspach Brytyjskich własne stado bydła rasy Highland posiada rodzina królewska. Stado wypasane jest przy letniej rezydencji Windsorów – zamku Balmoral.

My natomiast przygotowaliśmy dla WAS dwie potrawy, które już w ten weekend będziecie mogli spróbować i podzielić się opinią z nami ‼️✏️?

Pierwsza z nich to ZRAZY ZAWIJANE, OTULONE BOCZKIEM W SOSIE WŁASNYM!

Druga – GULASZ „HIGHLAND”!

Kto już chętny? Kto próbuje?
ZAPRASZAMY! 🙂
#szkockiejadło #highlandcattle #smakujemy #pod_szyszkami_krotoszyn

 #eksperymentujemy #wołowina #szefkuchnipoleca #gulaszzwołowiny 

#zrazywołowe #szkockatradycja

Komentowanie wyłączone.

Post Navigation