Hotel w Krotoszynie

Lunch: 28.09-02.10.2020

Lunch: 21-25.09.2020

Lunch: 14-18.09.2020

LUNCH: 07-11.09.2020

Nowość od Szefa Kuchni!

Dzień dobry w ten pochmurny czwartek! 🌧☔️🌧
Meldujemy, że znów coś dla Was mamy specjalnego!

Sandacz na czarnej soczewicy, w towarzystwie fasolki szparagowej! 👨‍🍳🐟

Zapraszamy od dziś! Nie dajcie się prosić! 🙂🙃🙂

Czekamy na Was i życzymy dobrego dnia! 😀

#fish #sandacznatalerzu #gotujemy #szefkuchnipoleca #fishday 

#beluga #czarnasoczewica #wegańskikawior #fasolkaszparagowa

 #sezonnafasolkę #jestpysznie #pod_szyszkami_krotoszyn

Lunch: 31.08-04.09.2020r.

Zestawy lunchowe!

Nowość od SZEFA KUCHNI!

Kochani!
Lubimy eksperymentować i lubimy WAS zaskakiwać! 😆😁😆

Kolejna nowość! Dostępna już od soboty! 👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳

Przedstawiamy dwa nowe dania ze specjalnie wyselekcjonowanej wołowiny, wywodzącej się aż ze Szkocji.
Rasa bydła, o której wspominamy to szkocka rasa wyżynna (nazwa angielska Highland cattle) jest starą szkocką rasą bydła, cechującą się długimi rogami (nawet do 1,5 m) i kudłatą sierścią, oraz długą grzywką zasłaniającą oczy. Powstała w wyniku krzyżówki dwóch ras, czarnej i rudej.

Mięso pozyskiwane ze zwierząt rasy Highland charakteryzuje się wyjątkowymi walorami kulinarnymi:
– jest soczyste,
– marmurkowate, a dodatkowo posiada niską zawartością cholesterolu,
– ich mięso jest chudsze, niż tradycyjna wołowina.

ℹ️ℹ️ℹ️ Ciekawostka:
Na Wyspach Brytyjskich własne stado bydła rasy Highland posiada rodzina królewska. Stado wypasane jest przy letniej rezydencji Windsorów – zamku Balmoral.

My natomiast przygotowaliśmy dla WAS dwie potrawy, które już w ten weekend będziecie mogli spróbować i podzielić się opinią z nami ‼️✏️📒

Pierwsza z nich to ZRAZY ZAWIJANE, OTULONE BOCZKIEM W SOSIE WŁASNYM!

Druga – GULASZ “HIGHLAND”!

Kto już chętny? Kto próbuje?
ZAPRASZAMY! 🙂
#szkockiejadło #highlandcattle #smakujemy #pod_szyszkami_krotoszyn

 #eksperymentujemy #wołowina #szefkuchnipoleca #gulaszzwołowiny 

#zrazywołowe #szkockatradycja

Festiwal Kuchni Myśliwskiej!

Kochani Goście!
(…) Kiedy swego czasu, goły las nastaje,
Święty Hubert z lasu cały obiad daje…”
🦌🌲🐗🦌🌲🐗🦌🌲🐗🦌🌲🐗🦌🌲🐗
Mamy dla Was coś specjalnego!
Chcecie z nami poświętować⁉️🥳🥳🥳

Już we wrześniu zapraszamy serdecznie
na FESTIWAL KUCHNI MYŚLIWSKIEJ! 🤗👩‍🍳👨‍🍳
Na festiwalowej scenie smaku w roli głównej nie kto inny jak – KUCHNIA MYŚLIWSKA!

Zapraszamy nie tylko myśliwych, ale również sympatyków tej dziedziny, którzy dopiero poznawają kulturę łowiecką.

Kochani! Będzie się działo!
Zapraszamy już dziś! 🤗🤗🤗

Więcej szczegółów na zdjęciu lub bezpośrednio u nas
pod tel. 62 722 70 00 lub 500-283-447.

Bądź w tym dniu z nami i biesiaduj po myśliwsku!

Darz Bór! 🌳🦌🌳

#darylasu #myślistwo #łowiectwo #dziczyzna #dziknatalerzu

 #jeleńnatalerzu #pod_szyszkami_krotoszyn #darzbór 

#festiwalkuchnimyśliwskiej #festiwalsmaku #tradycjapolska

 #dziczyznanatalerzu #jestpysznie

Nowości letnie!

Kochani! 🧐🌞😎🌞😎🌞
Lato w pełni, co widać i… czuć w naszej kuchni! 👨‍🍳👩‍🍳👨‍🍳
Korzystając z wszystkich dobrodziejstw tej pory roku, przygotowaliśmy znowu dwie nowości Szefa Kuchni ‼️

🆕🆕🆕🆕🆕🆕🆕🆕🆕🆕🆕🆕🆕🆕🆕🆕🆕🆕🆕

Dla wielbicieli selera naciowego mamy dobrą wiadomość!
Od dziś polecamy zupę – Krem z selera naciowego, wzbogaconego chipsem boczku! 🥦🥓🥦🥓🥦🥓🥦

Hmm… brzmi nieźle! a jeszcze lepiej smakuje! 😋😛😋

Przekonajcie się sami! 👌👀❤️

👉👉👉 Dla łasuchów również nowość w deserach!
Taaak! Popatrzcie na to słodkie cudo! 👈
🆕🆕🆕 Tartaletka z kremem mascarpone i owocami sezonowymi. To połączenie nie mogło się nie udać! 🍓🥧🍓

Letnia mieszanka smaków, a zarazem smakowita podróż, w którą chcemy Was porwać już dziś!

Kto chętny⁉️👍

#jestpysznie #latowpełni #pod_szyszkami_krotoszyn #restaurant #szefkuchnipoleca 

#tartaletkazowocami #zupakrem #selernaciowy #sezonletni 

#summer #timetolunch #deser #kulinarnefantazje